ментори

Виктория Каролева

София

Експертизата на Виктория е в областта на финансите, инвестициите и женското предприемачество. Основател е на F.A.M.E- платформа (www.oneoffame.com), която цели да насърчи повече жени да станат предприемачи/инвеститори и да увеличи достъпа им до мрежи, финансиране и капитал.

Професионалният й опит е във финансовата сфера – била е част от екипа на EY Bulgaria – Стратегия и сделки, на две водещи компании за asset management – Lazard в Париж и Schroders в Милано, както и част от финансова група Карол.

Завършила е Мениджмънт с предприемачество в Англия и е сертифициран член на CFA Institute. В момента е и ангел инвеститор и стартъп advisor.

Сподели ни един твой успех и един провал.

Успех – да изляза от комфорта и познатато и да предизвикам себе си в създаването на нещо ново. Провал – нямам провали, за мен всяка спънка или крачка назад е ценен урок, след който трябва да продължиш напред.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Личният пример на близки до мен хора, които са достатъчно смели да преследват мечтите си, упорити да ги постигнат и дори надхвърлят, и мъдри да се насладят на успехите си.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

„Да мислиш, да чакаш и да постиш.“

Любопитство, търпение и умение да взимат правилните решения, независимо дали ще останат “гладни”.  

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Да не се отказват и да продължават след всяко „не“, защото едно „не“ може да им донесе повече успехи и уроци от хиляда „да“.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Финансова грамотност, креативно мислене и сръчност (повече работа с ръце).

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Защото искрено се вълнувам от развитието на женското предприемачество в България и вярвам, че ако предприемаческото мислене се възпита още в ранна тийнейджърска възраст, жените предприемачи не биха срещали днешните предизвикателства, пред които са изправени.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор