ментори

Биляна Тодорова

София

Ментор в София

Разкажи ни за себе си.

Собственик съм на брандовете за луксозен шоколад – 1 Meter Chocolate; ½ Meter Chocolate &Tsar Chocolate и основател на платформата за достъпно персонализирано здравословно хранене – www.blagodaria.bg.

Учредител и управител на фондация „БлагоДарител“, която дарява топла храна на нуждаещи се в кризисни центрове, социални домове и да подкрепя значими социални каузи.

По образование съм бакалавър по Публични комуникации, магистър по Публична Администрация и Психология, специализант по Психотерапия.

За успех смятам, че създадох и наложих абсолютно сама един нов бранд на световния пазар – 1 Meter Chocolate. В момента се продава онлайн на 5 континента.

Разкажи ни за един свой успех и един провал.

Като провал – направих компромис с това да не взема предварително плащане по сделка и това ме върна почти 2 г. назад в развитието на бранда.

За истински успех обаче смятам това, че успях да надскоча себе си и представата, която имах за себе си, и в тази връзка смятам, че няма провали – а има уроци, които са повод да израстем.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Най-много винаги ме е вдъхновявало… Подценяването. Научих, че няма невъзможни неща и че са границите са само в мислите ни. Като личност – съпругът ми е човекът, който ежедневно ме вдъхновява, правейки неща, които повечето хора смятат за абсолютно невъзможни.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Вяра и добра стратегия.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Да не вярват на всичко чуто и видяно, защото възможностите и чудесата винаги са отвъд страха.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Развиването на емоционалната интелигентност.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Така го почувствах. Искам и се надявам да мога да бъда полезна на някого, който все още се съмнява в себе си.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор