ментори

Биляна Милкова

София

Биляна е експерт в сферата на дигиталния маркетинг – разработва и участва в изпълнението на стратегии за брандове в различни области. Освен това развива и собствен моден бранд.
Маркетинг мениджър е в Orbifon Ltd.
Вълнува се от темата за адекватната подготовка на учениците за това, което наистина ги очаква след училище.

Ментор в София.

 

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Чувствам се силно вдъхновена, когато съм обградена с хора, които споделят моя ентусиазъм и начин на мислене, но и когато някой ми даде другата гледна точка. Вдъхновяват ме хора, които са успешни не само в бизнеса, но и в живота, от които има винаги какво да научиш. Силна мотивация съм намирала във вярата на най-близките ми и в тяхната подкрепа, в осъзнаването, че чрез работата си можеш да донесеш промяна за някого колкото и малка да е тя. Силно вдъхновяващо е и желанието за непрекъснато движение напред и развитие в съответната област или начинание.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Смятам, че е необходима голяма дисциплина, за да съумееш да проявиш постоянство и силно да вярваш в успеха си дори след първоначалния ентусиазъм. Важно е да не спираш да се учиш и да си отворен за промени и новости. Силното желание непрекъснато да растеш и надграждаш е също силен двигател. Но нищо от тях няма да е достатъчно ако нямаш верни съмишленици, с които да горите в идеята.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Смятам, че силният човек е този, който познава себе си и съответно умее да се контролира във всеки смисъл на думата – да не реагира спонтанно, но и да проявява дисциплина в моментите когато не му се иска, а е необходимо. Ето защо бих искала да им предам умението да запазват самоконтрол и хладнокръвно да търсят варианти за излизане от всяка ситуация, да умеят да се концентрират и да намират в себе си мотивация да продължават с начинанията си дори когато им се вижда трудно или безмислено.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Силно ми се иска в училище да преподаваха редица умения, които за съжаление не са засегнати в учебната програма – да градим успешни връзки с хората около нас, като умеем да оценяваме силните страни на всеки и сме толерантни към различията си, да бъдем проактивни, да не се страхуваме да действаме въпреки възможността от провал.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Избрах да съм ментор, защото съм силно разтревожена от липсата на учене и възпитание в практически умения в училище и се възхищавам на всяка инициатива за иновативен и практически подход, който ще подготви децата ни за “реалния” живот, ще ги научи да грешат без да се тревожат, да опитват, да работят в екип. Силно мотивирана съм от възможността да давам, да паля и да предам от опита и познанията си.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор