ментори

Атанас Райков

Своге, София

Вътрешен предприемач, част от стартовия екип в България на двете компании, които най-много са имали най-голямо въздействие върху комуникационния и интернет пазар в България през последните 20 години – Vivatel и Viber. В момента като глобален вицепрезидент растеж на Rakuten Viber водя трансформацията в супер приложение с локални операции и екипи в над 50 страни по света. 

Успех: Моят скок от локален телеком през сабатикъл и 6-месечна обиколка на големите тех центрове по света до стартирането на локалния офис, създаването на екип и изграждането на бизнес модел на Viber в ЦИЕ и отвъд 🙂 

Провал: На 25 се носех по течението за около една година без инициативност и посока, научих горчив урок, започнах отново от нулата и стигнах до най-висока видимост и резултати в моя бранш.  

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Силата на технологиите да променят живота на хората към по-добре, както и отговорността, която мащабът на един бизнес успех носи от г.т. запазване на доверието, стойността и сигурността на потребителите/клиентите. 

Също и развиването на млади и талантливи хора до уверени и успешни предприемачи и професионалисти.  

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Упоритост, критично мислене и любознателност към света. 

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Стратегическо мислене – свързването на възможността пред погледа с голямата картина в обществото/индустрията. 

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Умения за работа в екип и бизнес преговори.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Защото от нас зависи да подготвим следващото поколение да бъде.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор