ментори

Антон Папазов

Варна

По професия съм програмист. Занимавам се с това вече над пет години. Имам солиден опит в изграждането на уеб приложения. Въпреки това самата сфера е доста скучна за мен. Извън професията си се занимавам и с предприемачество. Имам малко коуъркинг пространство във Варна. Развивам го вече от почти три години. Това, което ми харесва в този тип бизнес, е имено контактът с хората. Постоянно срещам нови, интересни, интелигентни и предприемчиви хора. Това е което ме зарежда.

Идеята за Тийноватор ми харесва, защото виждам колко е важно младежите в момента да попаднат в правилна среда още от ученическите си години. Аз лично доста късно започнах да развивам умения и интереси, в които те започват да навлизат още от гимназията. Това ще им даде чудесен старт в живота.

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

Смятам, че най-голям опит имат в дигитализацията на един бизнес. Всичко свързано с онлайн присъствието му. Освен това имам известен опит и в маркетинга, както теоретично, така и практически като особено във Facebook Ads смея да твърдя, че имам доста добри познания.

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

За най-добра не знам, но определено за момента, тази която е реализирана е коуъркинг пространството, което функционира вече почти три години. Всеки един човек има много бизнес идеи, но най-добрите според мен са успешно реализираните. Дори и те да се провалят в даден момент, опитът остава, който реално е най-ценното от всичко.

Кой или какво те вдъхновява за бизнес начинания?

Вдъхновявам се основно от идеята, че искам да превърна това което правя в реален, работещ бизнес, който да генерира достатъчно приходи, за да живея добре, без да се налага да работя нещо странично. Все пак щом съм създал мой собствен бизнес или съм започнал бизнес начинание, то е само и единствено, защото ми е приятно да правя това, което се опитвам да превърна в бизнес.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Определено много неща. Необходимо е търпение, мотивация, много много работа, ежедневно усъвършенстване на различни умения, комплексност и определено доста жертви. Без жертви и без сериозно излизане извън зоната си на комфорт, никой не реализирал бизнес идеите си.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Искам да ги науча да излизат извън зоната си на комфорт. Научат ли се да правят това, останалите неща ги има навсякъде.

Защо тази програма е важна?

Когато аз бях ученик, нямаше подобни клубове и организации. Нямахме никакво понятие от предприемачество, бизнес, меки умения, лидерство и въобще всички полезни качества, които биха ни помогнали в живота. Хубавото на тази програма е, че позволява на учениците да ги придобията под една или друга форма или поне да се запознаят с тези умения. Знанието, което могат да получат, може да започне да ги изгражда като силни личности със силни характери, което е важно, тъй като светът става все по-труден и комплексен.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор