ментори

Анна Стоева

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

В кино и видеопроизводството. Имам опит в междунаросното кинофинансиране – и на късометражни филми, и на многомилионни игрални проекти. Знам, как да изградя проект от-до, да го пакетирам за питчинг и да го продам на придирчиви телевизионни и фондови купувачи. Работила съм както в различни роли в структурата и приключението, която е направата на пълнометражна игрална продукция, така и като част от творческото ядро на малки инди филми с много хъс, сърце и международни успехи.

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

Идеята да създам tanuki films, която е и първият ми собствен бизнес – малка продукционна компания за кино и видео, която управлявам вече 10 години. Появи се от желанието ми да правя нещо свое, да имам активна роля в избора и създаването на историите, които искам да разказвам.

Кой или какво те вдъхновява за бизнес начинания?

Тъй като нещата, с които се захващам, винаги са били определяни от ценностите ми, това често са каузи, които смятам за важни, или идеи, които искам да намеря ярък начин да предам нататък. Едно от нещата, с които съм горда в историята на нашия малък бизнес, е, че за всички тези години работа в сферата на киното и комуникацията не сме правили компромис с посланията, върху които работим. Винаги сме работили за кампании и идеи, в които вярваме – и в областта на изкуството, и в комерсиалната сфера. Вдъхновяват ме хората – и като филмови персонажи, и като съмишленици – и всевъзможни хакове и идеи, как да направим живота ни заедно като общество по-стойностен и по-добър.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Да дефинираш фобре, какво искаш да постигнеш. Да планираш. Да следваш плана, но и да се адаптираш. И – супер важно! – фокус, за да можеш в дългия процес да не забравяш, накъде си тръгнал и защо всъщност искаш да отидеш там.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Умението да търсят идеята, желанието, проекта, в който вярват и който им носи удоволствие – след което да го съизмеряват с реалността. И да правят супер презентации, които да карат партньори и инвеститори да подкрепят проекта им.

Защо тази програма е важна?

Тази година ще ми е първа като ментор, така че тепърва с любопитство очаквам да видя, какво предстои. Мисля, че идеята е супер, а миксът от ментори и експерти – много разнообразен и вдъхновяващ. Има от кого да се заредиш и какво да научиш, което е супер среда за един тийнейджър с мечти и желание да се сдобие с бизнес инструменти за осъществяването им.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор