ментори

Анжела Антонова

Русе

Аз съм практичен мечтател. Превръщам мечтите си в проекти и намирам начини да ги реализирам. Участвала съм в създаването на няколко успешни организации, включително Българска асоциация на социалните работници. С удоволствие подкрепям създаването на успешни граждански проекти, инициативи, организации и социални предприятия, като Национален младежки форум и Общинско социално предприятие – Копривщица. Обичам да пътувам, да се сприятелявам с нови хора, да уча от тях за селищата, в които живеят – традиции, обичаи, кулинарни глезотии, и местни танци.

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

Социално предприемачество. Създаване на обучителни програми и продукти.

Коя е първата ти бизнес идея и как се появи?

Създаване на Студентски консултативен център към Нов български университет. С колегите ми от първия випуск на „Магистърска Програма по Клинична Социална Работа“, търсехме възможност да усъвършенстваме терапевтичните умения, които ни преподаваха. Професор Нанси Кук фон Бретцел предложи да правим платени психотерапевтични услуги под супервизия за студенти от уязвими групи. Заедно развихме идеята в малък проект и успяхме да спечелим подкрепа от ръководството на НБУ.

Кой или какво те вдъхновява за бизнес начинания?

Сблъскването с привидно-неразрешими социални предизвикателства. Разговорите с приятели и колеги от България и чужбина. Участието в програми като Тийноватор.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Персонализирана подкрепа, скроена според личните нужди от знания, умения и ресурси. Добър екип. Издръжливост. Доза късмет. Истински приятели за здравословен баланс между работа и личен живот.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Да са упорити. Да не се отказват когато срещнат препятствия. Трудностите са част от пътя към постигане на целите ни. Ако беше лесно, всеки щеше да прави иновациите, които създаваме ние. Да са отворени да споделят. Да търсят подкрепа и да приемат добронамерени съвети от по-опитни предприемачи. Да се учат от провалите. Да привличат съмишленици и да продължават смело напред.

Защо тази програма е важна?

Защото дава уникален шанс – на тийнеджърите да експериментират и да открият дали бизнесът е тяхното призвание, а на нас менторите – да се заредим с младежко любопитство и хъс за иновации. 

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор