ментори

Анелия Ралинова-Николова

По характер съм невероятен оптимист във всичко виждам положителната страна и развитието напред. Водач съм, по необясним начин хората ме следват и слушат, доверяват ми се, копират стила ми. Завърших средното си образование по експериментална система на Английския колеж Wilzden Colidj в България. След това в УНСС Магистър по „Счетоводство и контрол“  Като професионален счетоводител започнах от позиция на оперативен счетоводител до собственик на моя счетоводна къща, със собствен стил на работа. Винаги съм търсила предизвикателства в работата. През този период създадох няколко компании, участвах в стартирането им, създаването на кадри за тях, едната от тях франчайз на международна марка, някои от тях успешно работят и в момента. От няколко години се насочих към консултации в областта на личните финанси и нови проекти.

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

Учредавяне на фирми, организация на административните им дейности, счетоводство, управление, в решаването на трудни казуси. В носенето на отговорност. 

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

Все още я търся …

Кой или какво те вдъхновява за бизнес начинания?

Всичко започва от съмишлениците, после самия процес до избистрянето на идеята, казусите за осъществяването и, стъпките по прокарването на пътеки, устойчивостта и педизвикателството да се справиш, резултатите!

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Грамотност, планиране, правилни и бързи преценки, устойчивост, постоянство, дисциплина, търпение, разчупено мислене, добри идеи, стил, дипломатичност, морал.  

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Да бъдат смели и да имат мечти, да могат да губят и да знаят, че тогава най-много печелят.

Защо тази програма е важна?

Ще даде посока на учениците в техните бъдещи начинания, ще им покаже, че всеки е тръгнал от тяхното ниво. Ще покаже, че на пръв поглед трудното всъщност е лесно и може да се постигне и от тях. Ще ги научи да са последователни и ще им даде основни принципи и умения за сферата на бизнеса. 

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор