ментори

Ангел Иванов

София

Представи се в 5 изречения

Казвам се Ангел Иванов и съм съосновател на веригата за гурме бургери Skapto и основател на продуцентска компания Handplayed. Завършил съм AUBG със специалности Бизнес Администрация и Масови Комуникации през 2012 г. През 2015 г. бях селектиран за Sarajevo Talents – платформа за развитие на млади кино таланти на филмовия фестивал в Сараево. През 2017 г. се присъединих към хъба на Global Shapers в София. А през 2019 г. със Skapto влязохме в престижната мрежа от предприемачи на Endeavor.

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

Маркетинг, брандинг и развитие на брандове. Също така съм основател на продуцентска компания и имам солиден опит като продуцент на висококачествено видео съдържание: реклами, музикални клипове и филми.

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

Най-добрата ми бизнес идея до момента беше да превърнем ресторанта ни в разпознаваем бранд за нещо много специфично – бургери. Беше повлияна от статия, която бях прочел, за „бургеризацията“ на Варшава. Няколко години по-късно същото се случи и със София. Това ни помогна да започнем да градим нещо много по-голямо от мястото за приятели, което беше Skaptobara.

Кой или какво те вдъхновява за смелите бизнес начинания?

Черпя вдъхновение ежедневно чрез допира си с творенията на други хора по света – в сферата на изкуството или в сферата на бизнеса. Няма и ден, в който да не слушам поне 30 минути музика, или да не прочета нещо ново и вдъхновяващо. Но най-вдъхновяващи са пътуванията ми извън България и срещите с други култури и с успешни примери в техните екосистеми.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Добрите бизнес идеи обикновено крият рискове. Ако нямаш смелостта да приемеш тези рискове и да се изправиш пред тях, цял живот може да си повтаряш добрите бизнес идеи на ум, за да се чувстваш по-добре от това колко са гениални. Но докато не предприемеш действие, те са само обвивка за ранимостта ти като човешко същество. Така че бих казал, че на първо място е готовността да платиш цената и осъзнаването колко труден ще бъде пътят.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Бих се радвал да обсъждам с тях своята философия за ролята, която имат бизнесите в съвременното общество, за отговорността, която носят те не само към акционерите си, но и към гражданите. Искаме да сме част от тази програма именно за да даваме нещо обратно на обществото. Това е лайт мотив на всичко, което искам бизнесите, които представлявам, да бъдат – първо в полза на обществото и чак след това печеливши.

Защо тази програма е важна?

Защото аз вярвам, че в глобализирано либерално общество (каквото искам светът да бъде), бизнесите ще са едни от най-важните организации за подобряването начина на живот. Но трябва да променим начина, по който се гледа на тях. Те са просто инструменти за социална промяна и най-добрите са много печеливши именно защото успяват да донесат тази промяна за голям брой хора. Чрез програми като тази имаме възможност да вдъхновим следващото поколение бизнеси да са по-добри към планетата, към обществото и към себе си.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор