ментори

Ана Тодорова

Русе

Ментор в Русе

Разкажи ни за себе си.

Завършила съм Бизнес мениджмънт (бакалавър), а впоследствие и магистратура – Предприемачество и иновации в Русенски университет „Ангел Кънчев“.

В момента съм докторант, като до голяма степен тема на дисертацията и научните ми изследвания са меките умения на предприемачите. Професионалният ми опит е в сферата на онлайн търговията, уеб дизайна, дигиталния маркетинг и SEO оптимизацията.

Един твой успех и един провал.

За добро или лошо, не мога да се „похваля“ с провали. Упоритостта и инатът ми са ме „спасявали“ от това да определя дадена ситуация като провал, дори действително да е имало такъв.

Колкото и клиширано да звучи, когато се сблъскам с неуспех, приемам това като временно състояние, като урок, от който трябва да науча нещо, но не и като провал. 

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

В различни етапи от живота ми са ме вдъхновявали различни хора. Не задължително предприемачи или известни личности, а хора-хуманисти. Вдъхновяват ме хора, които умеят да загърбят материалното и да приоритизират ценности като доброта, уважение, честност, справедливост, отговорност, солидарност.

Хора, за които парите не са цел, а средство, и го демонстрират с всяко свое действие и дума. Хора, които искрено ти подават ръка, които виждат в теб потенциал и ти помагат да го развиеш, а не опитват да те смачкат, защото ги е страх от конкурент. Убедена съм, че така се изгражда проактивно, свободно и мотивирано общество. Тази визия ме вдъхновява както в личния ми живот, така и в бизнес решенията и начинанията ми.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Упоритост.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Упоритост.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Емоционална интелигентност: силно вярвам, че умението за разбирането на собствените и чуждите емоции би предотвратило редица конфликти, би спомогнало екипната работа, комуникацията, би отключило креативността и проактивността ни.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Бих се радвала да мога да подам ръка така, както на мен са ми подавали. Да предам знанията и уменията си, да съумея да мотивирам тийн-екипа ни да стигнем до крайната дестинация, като не спираме да се забавляваме и наслаждаваме на пътуването. Да се развиваме заедно, да се учим един от друг, да печелим или губим заедно, но винаги да се движим напред като истински иноватори.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор