ментори

Августина Пашеева

Августина Пашеева

София

Представи се в 5 изречения

Казвам се Августина, казват ми Ави и работя в сферата на предприемачеството и финансирането на стартиращи технологични компании от повече от 8 години. Текущо заемам позицията на Мениджър Бизнес Развитие в Биодит – българска хардуерна компания, която разработва, произвежда и продава продукти, базирани на биометрия. Една част от професионалният ми опит е в Сан Франциско и Силициевата Долина, където работих в софтуерен стартъп и бях инвестиционен мениджър в малък VC fund. Завършила съм бакалавър в Американския Университет в Благоевград с две специалности: Бизнес Администрация и Журналистика и Масови Комуникации. Усмихнат и позитивен човек съм, с голямо чувство за хумор и през свободното си време спортувам, забавлявам се с приятели, чета и пътувам.

В кои сфери на бизнеса имаш най-богат опит?

Angel Investments and Venture Capital, B2B software and mobile, Strategy and management, Marketing and business development, Product development

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

Virtual Mannequin – Както повечето идеи, виртуалният манекен се появи като решение на проблем, с който се сблъсках – как да си поръчвам дрехи онлайн и да съм сигурна, че ще ми седят добре.

Кой или какво те вдъхновява за смелите бизнес начинания?

Вдъхновение черпя от семейството, себе си, както и от хора, които считам за успешни лидери. Обичам предизвикателствата, мотивирам се от тях и цитатът, който определя характерът ми е: „I will fail and fail again until I succeed.“ source: Draper University Credo

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Всеки един от нас има добра бизнес идея, реализацията и превръщането й в успешен бизнес са сложната част. Считам, че добрият екип, визията, постоянството, страстта към нещата, които правиш, гъвкавостта, умението да се забавляваш и да бъдеш положителен, нестихващото желание за развитие и експериментиране, добрите комуникационни умения и малка доза късмет са основните фактори при реализацията. Успешните бизнеси са тези, които оставят дълготрайна следа и променят животът ни към по-добро.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Да не се предават, когато срещнат предизвикателства и да се борят да реализират мечтите си.

Защо тази програма е важна?

Защото отваря възможности, за които един млад човек дори не е подозирал.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор