истории

За буктрейлърите с любов – „Трейлъратура“
21 август 2019

За буктрейлърите с любов – „Трейлъратура“

Трейлъратура? Точно така! Тази дума описва най-опростено с какво сме се захванали ние. Българският литературен свят е изпълнен с богатството на човешките мисли, съдбоносни решения и преплитащи истории. От прелистването на една българска класика можем да влезнем в онзи далечен свят, който не е толкова далеч от нас, и да пътуваме из времето. Онова българско време, в което можеш да помиришеш изсушения тютюн, да усетиш майчината болка, която тежи в сърцето, защото и тя не знае дали рожбата й ще се върне от войната, та чак до любимите седенки на младите момци и девойки…

Ние сме група ентусиасти и обичаме литературата. Чрез света на киното ще възвърнем всички онези стари и любими чувства от миналото. Идеята ни е чрез кратки филмови трейлъри да разкажем за всеки един от авторите, които се изучават в 12. клас. Целта ни е да улесним подготовката за матурите и да направим лесна и достъпна историята на великите ни поети.

Как започна всичко?

Аз съм Михаела Иванова, ученичка от 105. СУ „Атанас Далчев“, гр. София. Идеята за подобни видеа се зароди още в началото на тази година и бе един от вариантите, които исках да представя в клуба по предприемачество Tийноватор. Тази учебна година ми предстои да съм 12-ти клас, следователно започнах да се замислям за подготовката си. Обмислях методите на много четене и писане, но самата аз тайно търсех начин да го направя филмово, защото това е моята мечта- да бъда режисьор. Тогава изведнъж лампичката светна! Запитах се защо да не го направя чрез кратки видеа, които ще въвеждат в биографията и творчеството на всеки автор. След това да създам Youtube канал, където да споделям и с мои приятели. Споделих идеята си с моите ментори и благодарение на тях изчистихме много от концепцията, както и въведохме много въпроси, чиито отговори трябваше да разбера. Не след дълго открих страхотни приятели както от клуба, така и извън него, с които успяхме да сътворим чудесен отбор.

А, кои сме ние ли?

Михаела Иванова– инициатор на проекта; режисьор

Борис Борисов – оператор

Мартин Гвоздев – човекът, който внимателно следи за детайлите в кадър

Руфина Калоянова– сценарист

Калина Содева– дизайнер

Разбира се, това е само част от екипа ни, тъй като си търсим още допълнения към него. 

Нашите пътувания нямаше да бъдат толкова забавни и приятни без подкрепата на БДЖ, които ни дават възможността да се докоснем до родните места на всеки един от авторите. За което искрено благодарим.

За да се насладим на красивите български произведения, ни бяха дадени щедро книги от издателство ,,Труд“, които винаги се стараят в естетическата красота на кориците, както и откъм правилното и точно съдържание на книгите.

И не на последно място, невероятният екип на Тийноватор. Вие ни дадохте началото да мислим глобално, да мечтаем смело и един от най-важните уроци в изпълняването на мечтите, а именно -,,когато имаш нужда от помощ, винаги попитай. Ще я получиш!“

Можете да откриете повече информация на една от нашите странички- НЕОГРАНИЧЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ.
..и не забравяйте- ТРЕЙЛЪРАТУРА си търси креативен човек като теб! Включи се в екипа!

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор