новини

На вашето внимание: журито в Уикенд на идеите 2022
21 януари 2022

На вашето внимание: журито в Уикенд на идеите 2022

Дългоочакваният Уикенд на идеите в четвъртата година на Тийноватор е тук!

Близо 400 ученици в десети и единадесети клас от 30 града ще работят в екипи по общо 75 стартъп идеи. Официалното откриване и награждаването ще се излъчват на живо във Facebook страницата на Teenovator ТУК

Участниците ще презентират пред три журита и ще бъдат отличени в общо девет категории. Представяме членовете на журито.

Жури 1 е оценява в категориите Най-устойчив бизнес моделНай-зелен бизнесНай-щура идея.

Анна Кастрева е създател на компанията за стратегически комуникации Tipping Point Strategies. Преди това е управлявала отдела за устойчиво развитие и комуникации на Kaufland и комуникационния екип на bTV Media Group. Била е журналист в Дневник и ПР мениджър в агенциите New Moment и Active Group.

Анна вярва, че добрата комуникация стимулира иновации, развива таланти, открива тенденции и превръща идеите в работещи решения. 

Опитът й минава през различни сфери: от управление на корпоративна репутация и брандове, през политически и кризисни комуникации до проекти за устойчиво развитие и интегрирането им в бизнес процеса на големи организации.

Григорий Григоров е професионален C-Level мениджър, управлявал над 15 години активи на големи частни инвестиционни фондове в областта на телекомуникациите в Източна европа и Азия. Основател и член е на борда на CEO Angels club. Управляващ партньор на Sofia Angels Ventures, фонд за инвестиции във високотехнологични компании в начален стадий на растеж, подкрепен от EIF.

След като математиката го отказва от детската му мечта да стане архитект, Мартин Георгиев завършва „Журналистика“ в Американския университет в България през 2016 г. От тогава се занимава с рекламните кампании, визуалната идентичност и цялостната комуникационна стратегия на университета. Обича да гледа и оценява неща направени с желание, разбиране и смисъл.

Жури 2 ще оценява в категориите Най-иновативна идея, Най-добра социална иновация, Най-добър проект в областта на културата и изкуствата.

Елена Иванова е редактор в екипа на медийната платформа The Recursive, където разказва историите на предприемачи и иноватори от региона на Югоизточна Европа. Завършила е Американския университет в България със специалности Бизнес Администрация и Политика и Международни отношения. Била е вицепрезидент на клуба за предприемачество StartUP@Blagoevrad и до скоро самата тя участва в акселератор за развиване на бизнес идеи. Доброволства като скаут в немски фонд за стартъпи в начален етап на развитие. 

Васил Калудов e Експерт в екип Обучение и развитие в Kaufland България и се занимавам предимно с подготвянето и провеждането на обучения, свързани с развитието на личностни умения, т.нар. soft skills. „Вдъхновява ме възможността да обменям опит, знания и идеи с другите и да допринасям за тяхното развитие в личен и професионален план“.

Пламена Димитрова е Мениджър „Социални медии“ в Reach for Change – международна фондация, с мисията да отключи силата на предприемачеството и иновациите, за да създаде по-добър свят за децата. Преди да се присъедини към глобалния екип на фондацията, Пламена отговаря за комуникациите и развитието на общността от социални предприемачи на българския й клон. Организирала е разнообразни комуникационни кампании и събития, както и обучения и консултации за над 100 социални предприемачи. Завършила е „Културология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. 

Жури 3 ще оценява в категории Най-добра презентация, Най-добър екип и Най-добър IT проект.

Виктория В. Блажева е първи вицепрезидент, директор „Стратегия и бизнес“ на УниКредит Булбанк, като отговаря и за координацията в прилагането на ESG стратегията като част от бизнеса и дейността на банката. Създател е на подкаста  ESGpresso за устойчиво развитие на хора, организации и бизнеси. Тя активно подкрепя гражданския сектор като член на Съвета на директорите на Trust for Social Achievement, член на Съвета на жените в бизнеса в България, в борда е на Harvard Club of Bulgaria и др. Виктория има MBA от Warwick Business School. В момента прави и магистратура по отговорно и устойчиво управление в Софийския университет.

Валя Надова е част от стартъп средата в България от 2013г. След завършването си в Американския университет в България,  тя започва работа в Eleven Ventures. За кратко е част от екипа на CoKitchen, финансиран стартъп, който се занимава с хубава храна. През 2018 тя става част от LAUNCHub Ventures, фонд фокусиран в така наречените Seed and Series A рундове на финансиране. Освен това Валя е основател на Българския център по предприемачество, неправителствена организация, целяща да подпомага предприемачеството в страната. 

Габриела Беличовска е редактор в новинарския сайт на списание „Мениджър“. Преминала е през множество стажове и обучения в комуникационната сфера, а основният ѝ опит е свързан с генериране и координиране на онлайн съдържание, обработка на видеа и визуализация на данни. Предстои да се дипломира като бакалавър по Връзки с обществеността от Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет. В духа на участието си в Тийноватор споделя, че трите ИТ теми, които обезателно следи през 2022 г., са развитието на метавселената, на NFT, както и на космическите мисии за високоскоростен спътников интернет.

Пожелаваме полезен и забавен уикенд на всички участници, ментори и жури!

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор