Ученици в 10. и 11. клас в цяла България могат да се запишат в Тийноватор и да създадат първия си бизнес

Тийноватор кани всички ученици в 10. и 11. клас в цяла България да се включат в третата година на програмата, независимо от училището и града си. Годината за Тийноватор ще стартира през втората половина на ноември онлайн и за пръв път е отворена за тийнейджърите в цялата страна. Всеки ученик в 10. и 11. клас може да се запише чрез тази онлайн форма https://bit.ly/34g1WwV

В Тийноватор учениците работят тясно с ментори-предприемачи от стартиращи и развити компании и създават работещи компании, като се научават да презентират пред инвеститори, да създават бизнес и маркетинг план, да работят ефективно в екип и да печелят. Идеите им обхващат широк спектър от сфери – разрешаване на проблеми, свързани с климатичните промени, технологично обучение за деца, свързване на ученици и компании за намиране на стажове и др. В края на годината се състезават пред жури от инвеститори, а отборът победител участва в международно състезание.

 

В първите две години програмата беше концентрирана на територията на българските училища в София, Варна и Враца, където менторите се срещаха с учениците и заедно работеха по развиването на идеите им. 

“От началото на Тийноватор в България мечтата ни е да дадем шанс на българските тийнейджъри не само в определени градове, както беше досега, а за територията на цялата страна. Един от добрите ефекти на новите условия за живот е именно този – че без да се изисква допълнителен материален ресурс, имаме възможност да създадем стартъп клубове в цяла България”, казва Светлана Савова, програмен директор на Тийноватор. “За три години събрахме невероятни истории и заедно с партньорите ни от стартъп средите, и вярваме, че много от тези младежи са  бъдещето на предприемачеството в България. Колкото по-рано започнат опитите в бизнеса – провалите и успехите, толкова по-голям шанс за стабилно кариерно развитие имат младежите в живота си след училище.”

В първите две години в Тийноватор взеха участие над 300 ученици, близо 50 ментори, и 15 училища в три града. Бяха създадени над 20 стартъп компании, някои от които функционират успешно. Победителят в миналата учебна година – обучителната програма по роботика EduBots,  получиха 10 000 евро инвестиция, а платформата за събития PartyMe преговарят за продажба на компанията.

 

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор