новини

Тийноватор е финалист в конкурса Фантастико до теб
18 юни 2024

Тийноватор е финалист в конкурса Фантастико до теб

Тийноватор е сред 23-мата финалисти в тазгодишния конкурс „Фантастико до теб“, създаден за подпомагане на проекти, които носят промяна.
 
С одобреното финансиране от 25 000 лева Тийноватор стартира в началото на 2025 година проект с работно заглавие Академия за ментори – за развиване на менторския потенциал – както на алумнита на Тийноватор, които са готови да станат ментори, така и на потенциални ментори, които искат да са по-сигурни в менторската си сила и в уменията и знанията, които развиваме в програмата в двете основни насоки – меки умения и стартиране на бизнес.
 

Директорът на Тийноватор – Зорница Миткова, разказа за част от ползите на менторството

На официалната церемония на 17 юни в Joy Station бяха отличени 23 проекта, селектирани сред над 300 кандидати в сферите Образование и културата, Здравеопазване и Социално предприемачество. 

„Истински съм щастлив да видя как общността на „Фантастико до теб“ расте с всяка изминала година. Този проект за нас е израз на нашата отговорност към обществото, на желанието ни да подаваме ръка, там където има готови хора да запретнат ръкави и да направят промените, от които толкова имаме нужда, без да чакат някой друг да решава тези проблеми“, заяви оперативният президент на ФАНТАСТИКО ГРУП – Владимир Николов. 

Церемонията на „Фантастико до теб“, 2024

Академия за ментори е безценна възможност за менторите в Тийноватор да обогатят преживяването си в програмата. Тя ще спомогне за повишаване на нивото на меките умения и в частност – тези за ефективна работа с младежи.

Опитът на екипа на Тийноватор досега показва, че задълбочената работа с менторите и повишаването на потенциала им за водене и задържане на клуб, решаване на конфликти, мотивиране и даване на градивна обратна връзка имат пряко отражение върху качеството на програмата и ползите, които учениците извличат от нея. По този начин менторството може да има дори по-дълбок ефект върху учениците.

Обучението за ментори в началото на шестото издание на Тийноватор

Академията ще донесе и добавена стойност за менторите и в собствените им бизнес начинания, чрез обогатяване на личностните им качества като умения за лидерство, комуникация и решаване на проблеми. Една от ползите е и доближаване до следващото поколение работна сила. От друга страна, връзката с останалите ментори в Тийноватор и срещите с представители на бизнеса в рамките на Академията, дават възможност за участие в силна професионална мрежа.

В проекта ще могат да се включат и Тийноватор алумни. Това са хора, които са минали през програмата, продължили са с образованието и кариерата си и сега могат да се върнат в нея като ментори.

В рамките на 8-месечната им съвместна работа, менторите и учениците изграждат силна доверена връзка

Кандидатствайте за ментор в Тийноватор 7. Новото издание на програмата стартира през октомври 2024 година. Вижте подробности ТУК

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор