ментори

Апостол Пенков

Варна

Казвам се Апостол, на 35г. Определям себе си като гражданин на света, тъй като съм учил в Нидерландия и Великобритания, и работил професионално в Германия, Дубай и Великобритания. В момента бих се определил като инвеститор: недвижимости и американски акции/фондове, основно на технологичния NASDAQ. От две години съм член на НПОто ОЦОСУР (Обществен център за околна среда и устойчиво развитие) в гр. Варна и виждам много потенциал за развитие на идеи в „зеления“ начин на живот.

Сподели ни един твой успех и един провал.

Успех: Плакат с моя лик и заглавие „MSc success“при завършването на магистратурата в Брадфорд, Великобритания.

Провал: Закъснение за интервю за работа през втората година на образованието ми в Хага, Нидерландия.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Вдъхновяват ме начинания, които решават реален проблем по иновативен и досега несъществуващ начин.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Добър екип и планиране, трябва да се обмисли всеки процес, стъпка по стъпка.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Да приемат откровеност и отрицателен feedback с нагласата, че това ще направи продукта/услугата още по-добър/добра. Всеки компромис ще се отрази негативно на крайния резултат.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик?

Критичното мислене, логично обяснение на детайлите и „out of the box“ мислене, а не „зубрене“ и рецитиране на дълги текстове.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Производството на диаманти е сложен процес, при който се изследва кристалът, реже се, закръгля, шлифова и полира. Мисля че образователната система в момента не отговаря на съвремието и не развива пълния потенциал на младите ученици. Радвам се, че има инициативи като Тийноватор и за мен ще бъде чест да допринеса, дори и малко, за шлифоването на потенциалните „диаманти“.

 

Апостол е ментор във Варна.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Благодарим за интереса! Тийноватор 6 стартира и бройките за ученици са запълнени. Ще можете да се запишете за следващата учебна година след 18 май 2024. Успех!

Здравей! За да се включиш в Тийноватор 6, трябва само да попълниш формата по-долу. Участието е напълно безплатно. Следващото издание на програмата започва в началото на октомври 2023 година. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2023-2024. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор